Shiatsu center

De oorsprong van Shiatsu ligt in de traditionele oosterse geneeskunst en mag beschouwd worden als een therapie die voortkomt uit het toepassen van aloude principes die voortkomen uit de Japanse versie van het oosters energetisch lichaamswerk. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk maar een ervaren therapeut maakt gedurende het verloop van de behandeling ook gebruik van handpalmen, duimen, elleboog, knie en voeten.
Shiatsu werkt in op de subtiele anatomie van het lichaam waarin de energie stroomt die KI (in het Japans) of CHI (in het Chinees) genoemd wordt. Deze KI stroomt door de organen en alle delen van het lichaam via de kanalen die we meridianen noemen. Deze meridianen zijn elektromagnetische kanalen die op specifieke punten een hogere elektrische lading bevatten. Die punten heten tsubo’s. Door het toepassen van zowel druk- als strektechnieken, kan de therapeut de KI revitaliseren in de gestagneerde lichaamsdelen van de patiënt. Waar spanning zit, treedt ontspanning op en de zwakke zones worden gestimuleerd.

Het toepassen van shiatsu grijpt niet in in het natuurlijk patroon van de patiënt. Het respect voor het lichaam is zeer belangrijk shiatsu stimuleert de mogelijkheden die intern aanwezig is voor zelfgenezing. Het resultaat is, dat de aanwezige lichaamsenergie geactiveerd wordt en in balans komt, met als gevolg een gedeeltelijk of geheel verdwijnen van de ziektesymptomen op zowel lichamelijk als emotioneel vlak. Shiatsu is een belangrijke ondersteuning in uw zoektocht en evolutie naar een natuurlijkere levenswijze. Het is een speciale ervaring die leidt tot gezondheid en geluk van zowel de therapeut als de patiënt, of beter gezegd de `gever` en de `ontvanger`.

Reacties zijn gesloten.